Mooie versprekingen en memorabele voxpopjes: het jaar in nieuwsbloopers

Live scheldpartijen, racistische nepnamen, obscene gebaren op de achtergrond. Wie houdt er niet van een nieuwsuitzending die eens niet opvalt vanwege de inhoud? Gegarandeerde hit, weten de mensen achter NewsBeFunny, dus waarom niet een jaaroverzicht? Of twee?

Still uit video

Live scheldpartijen, prachtige versprekingen, obscene gebaren op de achtergrond. Het is voer voor miljoenen YouTube-klikkers. Wie houdt er niet van een nieuwsuitzending die eens niet opvalt vanwege de inhoud? Gegarandeerde hit, weten de mensen achter NewsBeFunny, dus waarom niet een jaaroverzicht? Of twee. Precies, waarom ook niet? Klik.

We houden er op deze site ook wel van. Zo kwam de blunder van een lokale nieuwszender in Oakland al langs, waarbij de nieuwslezer overduidelijke nepnamen van de piloten van het gecrashte vliegtuig van Asiana Airlines voorlas (Ho Lee Fuk, Wi Tu Low). Of de nieuwslezer uit North Dakota die debuteerde met de woorden ‘gay fucking shit’. Of de twee verslaggevers die met elkaar praatten op split-screen, terwijl ze aan weerszijden van dezelfde parkeerplaats stonden.

In Nederland hadden we natuurlijk Dionne Stax van de NOS, die wakker schrok uit een dutje (“Nee, ze keek naar haar papieren“)

In de jaaroverzichten van NewsBeFunny komen er nog veel en veel meer langs:

Deel 1:

Deel 2:

Lees/bekijk ook: The L.A. Times maakte eerder deze week een topvijf van de meest “beschamende” nieuwsmomenten.

    • Frank Huiskamp