Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Oorlog

Klokhuis

Tegenover mij in de trein observeert een bejaarde dame aandachtig hoe ik mijn appel eet. „Dat zie je niet vaak meer”, zegt ze opeens, wijzend naar het afgekloven klokhuis. Voordat ik kan vragen wat ze bedoelt, geeft ze het antwoord: „Je kan wel zien dat u de oorlog hebt meegemaakt.” Tom Segaar

Tegenover mij in de trein observeert

een bejaarde dame aandachtig

hoe ik mijn appel eet.

„Dat zie je niet vaak meer”, zegt ze opeens, wijzend naar het afgekloven klokhuis. Voordat ik kan vragen wat ze bedoelt, geeft ze het antwoord:

„Je kan wel zien dat u de oorlog hebt meegemaakt.”

Tom Segaar