Frank Rijkaard en de laatste, krakende Goal van het Weekend van 2013

De laatste Goal van het Weekend in 2013. Geen nood, volgend jaar gaan we vrolijk verder. De mooiste treffers van het afgelopen jaar zagen we op eerste kerstdag reeds voorbij komen, dit weekend was het echter ook niet mis.

Seamus Coleman (Everton)

Is er een mooiere Keltische naam dan Seamus? Joost mag het weten, Everton-fans vinden momenteel in elk geval van niet. Zie maar eens een rechtsback te vinden die halverwege het seizoen al vijf keer scoorde, waarvan drie in de afgelopen vier wedstrijden. Dat is Seamus. Gisteren tegen Southampton zat-ie er weer lekker in:

David Solari (FC Ashdod)

Santiago Solari is een naam die bij de kenner wel een belletje doet rinkelen. Argentijnse dribbelaar op de linkerflank, speelde onder meer vijf jaar voor Real Madrid. Santiago is inmiddels gepensioneerd, maar zijn broertje David balt in de Israëlische competitie. Hij deed dit weekend een ‘Ronaldinho 2002’.

1. Caner Erkin (Fenerbahçe)

Volgens de overlevering was het Frank Rijkaard, in zijn weinig gelukkige periode als trainer van Galatasaray, die Caner Erkin wegplukte uit Rusland en in een aanvallende rol op de linkervleugel posteerde. Waar die ingenieuze ingreep uit 2009 toch al niet goed voor is geweest bleek gisteren. Erkin speelt inmiddels voor aartsrivaal Fener en kwam vanaf links om de bal eens even heerlijk richting doel te poeieren:
http://youtu.be/BkdTw1iRC1w?t=1m36s

    • Jules Seegers