In beeld

Zuidoosten Brazilië tot z’n middel in het water na zware regenval

Zware regenval in het zuidoosten van Brazilië heeft in de afgelopen weken gezorgd voor overstromingen en modderstromen. Zeker 44 mensen kwamen om het leven en meer dan 60.000 mensen raakten hun huis kwijt. Dit zijn foto’s die in de afgelopen dagen gemaakt zijn in de kuststad Vila Velha, zo'n vijfhonderd kilometer boven Rio de Janeiro.
Een jongen die eten heeft gekocht, vervoert het met een zelfgemaakt vlot. De foto is eergisteren gemaakt in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Esio Fernandes Simoes loopt de deur uit om zijn kippen eten te geven. De foto is eergisteren gemaakt in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Twee vrouwen in een overstroomde staat in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo, eergisteren.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een foto die door de deelstaat Espírito Santo verspreid werd, waarop de overstroomde Doce-rivier in Vitoria te zien is. De foto is van 26 december.
AFP / Espírito Santo
Zo verplaatste een Braziliaanse familie zich door een overstroomde straat in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo: in de auto, die weer vervoerd werd door een vrachtwagen. Een foto van 27 december.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Afgelopen zaterdag: een Jezusbeeld staat tot z'n middel in het water in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een man probeert zijn paard met wagen te bereiken in een overstroomde straat in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo. Deze foto is afgelopen zaterdag genomen.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een man in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo, laat zijn hond uit. De foto is van 27 december.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Ook afgelopen vrijdag: een vuilniswagen rijdt door een overstroomde straat in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo. De vuilnismannen wilden wel even poseren voor de foto.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een jongetje gooit zijn hengel uit in een overstroomde straat. De foto is eergisteren gemaakt in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo.
AFP / Yasuyoshi Chiba
De Braziliaanse president Dilma Rousseff vloog de dag voor Kerst over het getroffen gebied.
Reuters / Roberto Stuckert Filho
Een stel doorkruist een overstroomde straat per paard. De foto is eergisteren gemaakt in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een man duwt zijn vriendin vooruit op een opblaasbaar luchtbed in een overstroomd gebied in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo. Een foto van 27 december.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Juniel Barbosa (midden) en zijn zes maanden oude dochter Ana Talia (rechts) zijn hun huis kwijt. Ze verblijven in een kerk in Vila Velha, in de deelstaat Espírito Santo. De foto is van afgelopen zaterdag.
AFP / Yasuyoshi Chiba