Twee arrestaties voor brandstichting veerboot

De King Seaways, waar vannacht een brand woedde. In verband daarmee zijn twee arrestaties verricht.
De King Seaways, waar vannacht een brand woedde. In verband daarmee zijn twee arrestaties verricht. Foto ANP / EPA

De Britse politie heeft twee mannen aangehouden in verband met de brand op een veerboot van Newcastle naar IJmuiden, waarbij onder anderen twee Nederlanders gewond raakten. Een 26-jarige man werd aangehouden op verdenking van brandstichting en een 28-jarige man zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. Dat meldt de politie van Northumbria aan persdienst Novum.

De twee mannen worden ondervraagd door de politie. Over de nationaliteit van de twee mannen is nog niets bekend.

In totaal raakten 23 opvarenden gewond door de brand op de King Seaways. De twee Nederlanders werden met vier andere gewonden per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis omdat zij rook hadden ingeademd. Naar verwachting mogen de man en vrouw vandaag het ziekenhuis verlaten. Zij worden daarna teruggevlogen naar Nederland.

Het vuur ontstond gisteravond een paar uur na vertrek in een hut. De boot keerde terug naar de haven van Newcastle. De 946 passagiers, onder wie 370 Nederlanders, en 127 bemanningsleden mochten het schip in de loop van de ochtend verlaten, nadat de politie ondervragingen had afgerond.

De afvaart van vandaag is geannuleerd, meldt DFD Seaways. (Novum)