Skiongeluk wordt Nederlandse jongen (15) fataal

Een 15-jarige Nederlander is gisteravond overleden aan de gevolgen van een skiongeluk in Oostenrijk. De jongen was vrijdag op een piste in het skigebied Die Tauplitz zwaargewond geraakt bij een val. Dat heeft de Overijsselse voetbalvereniging Bergentheim bevestigd aan RTV Oost.

De jongen is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Salzburg gebracht, waar hij is overleden. Wat er precies is gebeurd is onduidelijk.

Het bestuur van VV Bergentheim laat in een verklaring op de website weten ‘aangeslagen en heel verdrietig’ te zijn over de dood van de doelman van de B1-junioren.

“Het is stil op het sportpark.”

Het Vechtdal College in Hardenberg, waar de jongen uit Bergentheim op school zat, maakt ook melding van het noodlottige ongeval. Leerlingen en personeelsleden kunnen het verdriet maandagmiddag in de aula van de school met elkaar delen. (Novum)