Michael Schumacher gewond na ski-ongeval in Frankrijk

Michael Schumacher tijdens een skiwedstrijd in Italië in 2006.
Michael Schumacher tijdens een skiwedstrijd in Italië in 2006. Foto ANP / Benvenuti

Autocoureur en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is gewond geraakt bij een skiongeluk in Frankrijk. Dat meldt de BBC. Hij is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Enkele media spreken van serieus hoofdletsel. De directeur van de ski-piste zegt tegen de Franse radiozender RMC dat Schumacher geschrokken is maar bij bewustzijn. Het kan zijn dat hij verwondingen aan zijn hoofd heeft, zei de directeur, “maar geen ernstige”. “Hij droeg een helm en stootte met zijn hoofd tegen een steen.”

“De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van de val. Ik weet niet of het ongeluk op de piste plaatsvond, of daarbuiten.”

De 44-jarige Duitser was aan het skiën bij het dorp Méribel, in het skigebied Les Trois Vallées in Frankrijk. In 2012 maakte hij bekend te stoppen met racen. Hij was al eens gestopt, in 2006, maar begon toen weer.