Gewonden bij brand op veerboot naar IJmuiden - twee Nederlanders

Foto ANP
Foto ANP Foto ANP

Op een veerboot tussen Newcastle en IJmuiden heeft vannacht een brand gewoed, waarbij vijftien passagiers en acht bemanningsleden gewond raakten. Zes gewonden werden door een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd, laat rederij DFDS Seaways weten aan persdienst Novum. Twee van hen zijn Nederlanders. De andere gewonden werden door een arts aan boord van de boot onderzocht.

De Nederlandse man en vrouw ademden rook in en werden door de arts aanwezig op het schip King Seaways met vier anderen naar het ziekenhuis verwezen. Naar verwachting mogen de Nederlanders het ziekenhuis vandaag weer verlaten.

Een passagier is opgepakt op verdenking van het aansteken van de brand. Het vuur ontstond gisteravond een paar uur na vertrek in een passagierscabine en werd binnen een kwartier door het personeel gedoofd.

Twitter avatar BBCBreaking BBC Breaking News Passenger suspected of starting fire on board ferry in the North Sea detained by ship staff, Humberside Police say http://t.co/yCm2FmpjnS

De veerboot is teruggekeerd naar de haven van Newcastle. Op de 26-jaar oude boot zaten 946 passagiers, onder wie 370 Nederlanders, en 127 bemanningsleden. Passagiers kunnen het schip pas verlaten nadat de politie ondervragingen heeft afgerond.