Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Video: de Chaparrastique-vulkaan in El Salvador barst uit

Vandaag is de Chaparrastique-vulkaan in het oosten van El Salvador uitgebarsten, waarbij grote aswolken de lucht in worden geblazen. Op sociale media verschijnen de eerste foto’s en video’s.

http://www.youtube.com/watch?v=p0VmS7l4nvk&feature=youtu.be

De laatste keer dat de vulkaan, die op zo’n 15 kilometer boven San Miguel ligt, uitbarstte was in 2002. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers in het gebied, dat bekendstaat om de productie van koffie. Wel zijn sommige straten in de buurt van de vulkaan bedolven met as, zo blijkt uit de foto’s die worden geüpload. Mensen die in het gebied in een straal van 3 kilometer rond de vulkaan wonen worden geëvacueerd.

Twitter avatar HVKINGS HVKINGS @alertux En Berlín, Usulután está cayendo ceniza lanzada por Volcán Chaparrastique de San Miguel. Foto @R_Morgan07 http://t.co/UfQtW1vfD2
Twitter avatar RivasMajo María José @noticias4vision: RT @fotoselsalvador: Cenizas en algunas calles del sector del Volcán Chaparrastique http://t.co/RlAB8VFiVx


Grotere kaart weergeven

Volg hier ook de live-uitzending van Televisión Oriental Canal 23 over de uitbarsting.