Zuiden van Italië opgeschrikt door aardbeving

Op veel plekken in het zuiden van Italië is vanavond een aardbeving gevoeld. Onder meer in dichtbevolkte gebieden zoals Napels, Avellino en Caserta ontvluchtten mensen hun huizen na de aardbeving met een kracht van 5,2.

De burgemeester van Napels, Luigi de Magistris, zei dat er geen meldingen van schade zijn in de stad. In Piedimonte Matese, een kleine stad in de buurt van het epicentrum, waren er ook geen slachtoffers of grote schade, hoewel sommige gebouwen mogelijk wel wat lichte schade hebben opgelopen, aldus burgemeester Vincenzo Cappello.

Volgens televisiezender SkyTG24 hebben zin Napels en omstreken sommige mensen uit vrees voor de naschokken die plaatsvinden besloten de nacht zondag in hun auto door te brengen.

De beving vond volgens het Italiaanse Instituut voor Geofysica en Vulkanologie plaats op zo’n 10,5 kilometer diepte. Het epicentrum bevond zich ten noordoosten van Napels tussen de steden Caserta en Benevento. Volgens het Italiaanse persbureau LaPresse was de beving tot in Puglia te voelen.

In 1980 vielen er drieduizend doden bij een aardbeving in dit gebied. De laatste grote aardbeving in Italië was in 2009 bij L’Aquila. Die had een kracht van 6,3 en kostte driehonderd mensen het leven.

Update: 21.39 uur:
Er is inmiddels ook een naschok geweest met een kracht van 3,7.