‘Vlissinger geliquideerd in Dominicaanse Republiek’

Een 28-jarige man uit Vlissingen is twee weken geleden geliquideerd in de Dominicaanse Republiek. Het zou gaan om een afrekening in het internationale drugscircuit, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

De Zeeuw was volgens de Belgische krant een belangrijke verdachte in een zaak rond een van corruptie verdachte Belgische douanier. Die onderhield contacten met bendes die zich bezighielden met het invoeren van grote partijen cocaïne via de haven van Antwerpen en liet tonnen coke passeren.

De Zeeuw zou een van de leidinggevende figuren zijn geweest van een van die smokkelnetwerken. Volgens justitie in Antwerpen heeft hij firma’s opgezet en loodsen gehuurd om de smokkel te organiseren.

Het is volgens Het Nieuwsblad niet duidelijk of er een verband is tussen de Antwerpse zaak en de moord op de Nederlander.
(Novum)