Van kind naar puber

Bij de VMA-shows hadden ze al de tepel van Janet Jackson gehad en de tongzoen van Madonna en Britney Spears, dus niemand keek er écht van op dat zangeres Miley Cyrus tegen het kruis van zanger Robin Thicke aan twerkte. Toch was dit incident bij de uitreiking van de muziekvideoprijzen van MTV op 25 augustus, een webhit dit jaar. Het twerken was onderdeel van een imagocampagne. Miley Cyrus, beroemd door de Disneyserie Hannah Montana, probeert al drie jaar wanhopig van het imago van schattige kindster af te komen. Ze ging in 2013 ook nog bloot op een sloopkogel zitten en rookte een joint op televisie. Een volwassen imago heeft ze nog steeds niet, maar ze is in ieder geval opgeschoven van kind naar puber. Tekst Wilfred Takken, redacteur Media / Foto Reuters, Lucas Jacksonzeze