‘Opnieuw twintig doden bij luchtaanvallen op Aleppo’

Door bombardementen beschadigde gebouwen in Aleppo.
Door bombardementen beschadigde gebouwen in Aleppo. Foto Reuters / Jalal Alhalabi

Bij een nieuwe reeks luchtaanvallen op een wijk in het noorden van de Syrische stad Aleppo zijn minstens twintig burgers gedood. Dat meldt persbureau AFP vanmiddag op gezag van het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. De aanhoudende luchtaanvallen maken het doorgaan van de VN-vredesconferentie over Syrië steeds onzekerder.

Bij de nieuwste aanvallen, op een wijk die in handen is van strijders van de oppositie, werden een markt en een gebied rond een ziekenhuis getroffen. Onder de twintig doden zouden twee kinderen zijn.

Aleppo wordt al wekenlang hevig onder vuur genomen door de luchtmacht van de Syrische president Assad. Bij die aanvallen zijn volgens de oppositie honderden doden gevallen, onder wie veel burgers. De aanvallen brengen de VN-vredesconferentie over Syrië, die gepland staat vanaf 22 januari, in gevaar. De oppositie eist dat het regime-Assad de aanvallen op Aleppo staakt, anders boycot ze de conferentie.


View Larger Map