Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

McDonald’s noemt fastfood ongezond

Op de eigen personeelssite raadt McDonald’s werknemers af om fastfood te eten Sla en water zijn beter, adviseert de fastfoodketen

foto merlin daleman

McDonald’s adviseert zijn eigen werknemers vooral geen fastfood te eten. Op zijn personeelswebsite, McResource, roept de Amerikaanse fastfoodketen op nee te zeggen tegen fastfood, meldde de Amerikaanse televisiezender CNBC deze week.

„Fastfood zit vol met calorieën, vet, suiker en zout”, viel te lezen op McResource, een interne adviessite voor McDonald’s-personeel. De site werd gemaakt door een partij die was ingehuurd door McDonald’s. Daarnaast was een plaatje te zien van een cheeseburger, friet en frisdrank. Bij uitstek een McDonald’s-maaltijd. Het onderschrift luidde echter „ongezonde keuze”. Een „gezondere keuze” vindt McDonald’s een maaltijd die bestaat uit een broodje, salade en water, ook met een plaatje afgebeeld.

Het nieuws leidde tot hoon op sociale media, waarop McDonald’s besloot de interne website uit de lucht te halen. Werknemers die advies willen, kunnen nog wel bij de speciale telefoonlijn terecht.

Het intranet van McDonald’s kwam al vaker in het nieuws. Eerder deze maand verscheen op de site nog een lijstje met suggesties voor fooien aan au pairs, persoonlijke fitnesstrainers en schoonmakers. Niet relevant voor mensen die gemiddeld iets meer dan het minimumloon verdienen. De tips verdwenen van het intranet kort nadat CNBC er melding van maakte.