Kijken: de eerste HD-video van de aarde vanuit de ruimte

Video’s van de aarde vanuit de ruimte in HD-kwaliteit? Het is mogelijk, bewijst Skybox, een start-up uit San Francisco die er vorige maand een satelliet voor de ruimte instuurde. In het filmpje zien we satellietbeelden van Tokio, Las Vegas, een mijn in Australië en een elektriciteitscentrale in Maryland.

Video’s van de aarde vanuit de ruimte in HD-kwaliteit? Het is mogelijk, bewijst Skybox, een start-up uit San Francisco die er vorige maand een satelliet voor de ruimte instuurde. In het filmpje zien we satellietbeelden van Tokio, Las Vegas, een mijn in Australië en een elektriciteitscentrale in Maryland.

Skybox heeft het plan om 24 satellieten de ruimte in te sturen om beelden van de aarde te maken, schrijft The Atlantic over de video. De eerste satelliet die onderstaand filmpje maakte, de SkySat-1, werd in november gelanceerd, de tweede zal de ruimte in worden gestuurd eind maart volgend jaar.

De beelden zijn mooi, maar wat hebben we er verder aan? Skybox hoopt met de beelden vanuit de ruimte interessante gegevens over de aarde te verzamelen, zoals weerpatronen en verkeersstromen. De resolutie is overigens niet hoog genoeg om individuen te kunnen onderscheiden.