Student omgekomen bij gevechten met politie op campus Kairo

Bij confrontaties tussen de politie en studenten op de Al-Azhar Universiteit van Kairo is één student om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AFP. Studenten die aanhangers zouden zijn van de Moslimbroederschap staken eerder vandaag twee gebouwen op de campus van Al-Azhar in brand.

Het vuur vernietigde twee verdiepingen en kon daarna worden gedoofd. Bij gevechten die vervolgens uitbraken tussen de politie en de studenten is volgens een arts één student gedood.

De actie van de studenten zou een reactie zijn op het neerslaan van protesten van Moslimbroeders in Kairo gisteren. Toen vielen drie doden en werden meer dan 250 mensen opgepakt bij confrontaties tussen Moslimbroeders en de politie in verschillende Egyptische steden.

Moslimbroederschap hard aangepakt

De Egyptische autoriteiten pakken de Moslimbroederschap hard aan sinds het leger in juli president Mohammed Morsi, een Moslimbroeder, uit de macht zette. In september werden alle activiteiten van de islamitische beweging verboden en afgelopen woensdag werd de Moslimbroederschap, na een zelfmoordaanslag op een politiebureau waarbij de groepering betrokken zou zijn, tot een terroristische organisatie verklaard. Duizenden leden en aanhangers van de Moslimbroederschap zijn de afgelopen maanden gearresteerd en vervolgd.

De campus van de Al-Azhar Universiteit, waar de ongeregeldheden vanochtend plaatsvonden, is de afgelopen tijd regelmatig het toneel geweest van confrontaties tussen islamitische studenten en de politie.