Frituurvrij oliebollenalternatief van Cees Holtkamp

Wie nu even niet om de hoek van een award winning oliebollenbakker woont, geen zin heeft om zelf te frituren en toch graag en bolletje op tafel zet als de klok aanstonds twaalf slaat, heeft Cees Holtkamp een elegante oplossing.
Al eerder liet ik op deze plek een video van Cees zien die soezen maakt:


maar met dat soezendeeeg maakt hij ook een eindejaarsklassieker: de sneeuwbal.
Eerst dus nog even het soezendeeg uit Holtkamps boek De Banketbakker:

Ingrediënten:
100 gram boter
100 gram water
100 gram melk
100 gram bloem
4 eieren

Werkwijze:
verhit al roerend het boter/melk/water mengsel tot het kookt
neem de pan van het vuur en klop er de bloem door
zet de pan daarna weer terug op laag vuur en blijf roeren, na ongeveer twee minuten is het deeg gaar. Haal de pan weer van het vuur en klop een voor een de eieren door het deeg, klop tot er een gladde massa ontstaan is.
En dan komen de ballen: