Presentatoren schrikken, zware explosie Beiroet vlak bij de studio

Bij een zware bomaanslag vanmorgen in de Libanese hoofdstad Beiroet kwamen vijf mensen om het leven, onder wie de voormalige minister van Financiën Mohamed Chatah. De presentatoren van een Libanees nieuwsprogramma schrikken zichtbaar van de onverwachte harde knal midden in de uitzending. De tv-studio is vlak bij de plek van de aanslag.

Beiroet werd afgelopen zomer getroffen door meerdere aanslagen, die vooral gericht waren tegen de shi’itische beweging Hezbollah. Er wordt al langere tijd gevreesd dat de burgeroorlog in Syrië overslaat naar het politiek instabiele Libanon. Bij de aanslag vandaag raakten verder zo’n zeventig mensen gewond. Chatah was een prominente econonoom en gold als tegenstander van president Assad van buurland Syrië en van de shi’itische beweging Hezbollah.

    • Mirjam Remie