Mogelijk nieuwe zeehondencrèche in Zuid-Holland

Geert Wilders bezoekt zeehondencreche Pieterburen. Foto ANP/ Ferdy Damman

Als het aan Lenie ’t Hart ligt, komt er een tweede zeehondencrèche in Nederland. Het nieuwe opvangcentrum moet volgens de oprichtster van Pieterburen komen te liggen op een van de Zuid-Hollandse eilanden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag.

Zieke of gewonde zeehonden die bij Zuid-Holland of Zeeland worden gevonden, moeten nu nog worden overgebracht naar Groningen, een reis van meer dan twee uur. De kustplaatsen Oostvoorne, Stellendam en Ouddorp komen in aanmerking als nieuwe locatie.

Het zeehondencentrum van Pieterburen raakt bij zwaar weer soms overvol:

Hulp aan gewonde zeehonden wordt geboden door vrijwilligers van de Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ). Als zij beoordelen dat het dier geholpen moet worden, wordt de zeehond naar Pieterburen vervoerd voor opvang. Na zo’n twee of drie maanden worden de beesten weer vrijgelaten.

    • Laura Klompenhouwer