‘Personeel, eet geen fastfood!’

None
Foto Bloomberg

McDonald’s adviseert zijn eigen werknemers vooral geen fastfood te eten. Op zijn personeelswebsite, McResource, roept de Amerikaanse fastfoodketen op nee te zeggen tegen fastfood, meldde de Amerikaanse televisiezender CNBC deze week.

„Fastfood zit vol met calorieën, vet, suiker en zout”, viel te lezen op McResource, een interne adviessite voor McDonald’spersoneel. Daarnaast was een plaatje te zien van een cheeseburger, friet en frisdrank. Bij uitstek een McDonald’s-maaltijd. Het onderschrift luidde echter „ongezonde keus”. Een „gezondere keus” vindt McDonald’s een maaltijd die bestaat uit een broodje, een salade en water, ook met een plaatje afgebeeld.

Het nieuws leidde tot hoon op sociale media, waarop McDonald’s besloot de interne website uit de lucht te halen. „We zijn snel weer terug!”, valt nu alleen te lezen. Werknemers die advies willen, kunnen nog wel bij de speciale telefoonlijn terecht.

Het intranet van McDonald’s kwam al vaker in het nieuws. Eerder deze maand verscheen op de site nog een lijstje met suggesties voor fooien aan au pairs, persoonlijke fitnesstrainers en schoonmakers. Niet erg relevant voor mensen die gemiddeld iets meer dan het minimumloon verdienen. De tips verdwenen van het intranet kort nadat CNBC er melding van maakte.