2013 eindigt mild

Na een rustige Kerst is het onstuimige weer vanochtend teruggekeerd. De wind gaat vrijdagavond luwen, maar de storing die dat veroorzaakt, blijft tot en met zaterdag en trekt maar heel langzaam oostwaarts. In het noordwesten is het vanavond al meest droog, maar in het zuidoosten regent het tot zaterdagavond nog door. Er kan daar lokaal 40 mm hemelwater vallen.

Elders wordt het dus droog, maar blijft het bewolkt. Bij een naar matig tot vrij krachtig afnemende zuidwestenwind, wordt het 7 tot 10 graden.

Zondag zitten we tussen de meest actieve storingen in. Bij een matige zuidwestenwind wordt het rond 7 graden en daarbij worden opklaringen door een enkele bui afgewisseld. Maandag passeert een storing met regen en wind, maar de laatste dag van 2013 verloopt droger. Het blijft zacht.