Opnieuw onstuimig weer op komst

Foto EPA / Jose Coelho

Na het stormachtige weer de dag voor kerst kan Nederland zich opnieuw opmaken voor onstuimig weer. Het hele land maakt morgen kans op zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Op de Wadden is zelfs kans op storm.

Het KNMI heeft voor vrijdag code geel afgekondigd. Vandaag, op Tweede Kerstdag, is het nog rustig: het is grijs en hier en daar valt wat regen.

De kans dat de zon zich vandaag laat zien is het grootst in het noorden van het land en in Zeeland, meldt weeronline.nl. In de avond klaart het op en de wind zwelt in de nacht van donderdag op vrijdag flink aan. Oorzaak is de komst van een nieuwe stormdepressie boven de Britse Eilanden.

Het onstuimige weer bereikt vrijdagochtend zijn hoogtepunt. De zwaarste windstoten worden verwacht in het noordwestelijk kustgebied. Op de Wadden bereikt de wind mogelijk windkracht 9. Aan zee en op het IJsselmeer waait het hard tot stormachtig, in het binnenland zijn zware windstoten mogelijk. (Novum)