Jon Dahl Tomasson nieuwe trainer Roda JC

Jon Dahl Tomasson (L) op archiefbeeld in 2010.
Jon Dahl Tomasson (L) op archiefbeeld in 2010. Foto EPA

Jon Dahl Tomasson moet Roda JC dit seizoen in de Eredivisie houden. De 37-jarige Deen volgt per direct de anderhalve week geleden ontslagen Ruud Brood op als trainer, meldt de Limburgse club vandaag. Tomasson komt over van eerstedivisionist Excelsior en tekent in Kerkrade een contract dat hem tot de zomer van 2017 aan Roda verbindt.

Twitter avatar rodajckerkrade RODA JC KERKRADE Jon Dahl Tomasson nieuwe hoofdtrainer Roda JC Kerkrade http://t.co/ZjqL0bUWS7

De Deen heeft nog weinig ervaring als trainer. De oud-voetballer van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen, Villarreal en AC Milan stond pas sinds afgelopen zomer aan het roer bij Excelsior, dat momenteel zevende staat. Eerder was Tomasson bij Excelsior assistent van Leon Vlemmings, momenteel technisch manager bij Roda.

Vlemmings denkt dat met Tomasson de juiste keuze is gemaakt.

“Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een enorm talentvolle, bevlogen en enthousiaste trainer, die naar onze mening perfect binnen ons geschetste profiel past.”

Tomasson is met zijn 37 jaar de jongste trainer in de Eredivisie en is als enige de 40 nog niet gepasseerd.

Brood werd anderhalve week geleden ontslagen na teleurstellende resultaten. Vorig seizoen wendde Roda onder zijn leiding op het nippertje degradatie af, dit seizoen staat de ploeg na achttien wedstrijden op een teleurstellende vijftiende plek met drie punten meer dan hekkensluiter NEC. Roda presteert in het bekertoernooi wel goed en treft volgende maand AZ in de kwartfinale. (Novum)