Zo zouden de nieuwssites de geboorte van Jezus hebben gebracht

Foto New York Magazine

Buzzfeed fantaseerde onlangs hoe de nieuwssites van nu verslag zouden doen van het einde der tijden. Het New York Magazine liet zich inspireren en vroeg zich af hoe de moderne media de geboorte van Jezus zouden brengen. Opnieuw is het resultaat erg geestig.

In een korte toelichting schrijft het New York Magazine dat de geboorte van het kerstkind vanzelfsprekend een “groot mediagebeuren” zou zijn geweest:

The arrival of the messiah would have been a huge media event at the time — had there actually been any media aside from the guy who announced the king’s royal proclamations from a balcony. Consequently, we are forced to make educated guesses about how the media would have covered the story, if it were around back then.

Hieronder het resultaat van het giswerk.

    • Pim van den Dool