Ruim dertig doden na noodweer in Brazilië

Een man drijft met zijn hond rond op een geïmproviseerd vlot in Vila Velha, op deze foto van 23 december.
Een man drijft met zijn hond rond op een geïmproviseerd vlot in Vila Velha, op deze foto van 23 december. Foto EPA/ Camila Vargas

Overstromingen en modderstromen hebben in het zuidoosten van Brazilië 32 mensen het leven gekost. In verband met de zware regenval moesten meer dan 50.000 mensen worden geëvacueerd, melden functionarissen aan persbureau AP.

In deelstaat Minas Gerais vielen zeventien doden en moesten 4.000 mensen hun toevlucht zoeken bij overheidsgebouwen of bij vrienden of familie. In buurstaat Espirito Santo kwamen vijftien mensen om en sloegen 50.000 inwoners op de vlucht voor modderstromen en buiten hun oevers getreden rivieren.


De afgelopen dagen werden de deelstaten geteisterd door noodweer. Hele wijken staan onder water en bruggen zijn weggespoeld. In Espirito Santo werd de noodtoestand afgekondigd. De federale overheid zette het leger in en stuurde matrassen naar de getroffen gebieden.

    • Laura Klompenhouwer