Raketaanval op Amerikaanse ambassade Kabul - ‘geen gewonden’

De Talibaan hebben vanochtend vroeg twee raketten afgevuurd op het terrein van de Amerikaanse ambassade in Kabul. Dat meldt persbureau AFP. De aanval leidde niet tot gewonden of schade, maar onderstreept de fragiele veiligheidssituatie in de Afghaanse hoofdstad, waar westerlingen vandaag Kerst vieren.

De raketaanval vond volgens een verklaring van de Amerikaanse ambassade rond 6.40 uur lokale tijd plaats. Twee raketten kwamen terecht op het terrein van de ambassade. Een derde raket kwam nabij een graf van de oude koninklijke familie van Afghanistan terecht. De Amerikanen doen op dit moment onderzoek naar de precieze toedracht van de aanval op de ambassade.

Talibaan beweren slachtoffers te hebben gemaakt

Een woordvoerder van de Talibaan eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op in een sms aan het AFP en beweerde dat er bij de aanval “vele” slachtoffers zijn gevallen. De Talibaan overdrijven echter vaak het succes van hun aanvallen, aldus het AFP.

Raketaanvallen komen in Kabul en de rest van Afghanistan veelvuldig voor. De Talibaan hebben gezegd het aantal aanvallen de komende tijd te willen opvoeren in verband met twee belangrijke gebeurtenissen volgend jaar. Dan vinden in Afghanistan presidentsverkiezingen plaats en vertrekken de laatste NAVO-troepen uit Afghanistan.


View Larger Map

    • Pim van den Dool