Noodweer Cariben - achttien migranten dood na kapseizen boot

Een vaartuig met Haïtiaanse bootmigranten is in de buurt van de Turks- en Caicoseilanden gekapseisd. Daarbij zijn ten minste achttien Haïtianen om het leven gekomen, zei een woordvoerder van het Britse overzeese gebiedsdeel.

De overvolle boot bevond zich op zo’n 150 meter van de kust van het eiland Providenciales toen het plots slagzij maakte. Dertig opvarenden zijn gearresteerd op verdenking van het illegaal willen betreden van de Turks- en Caicoseilanden. Sommigen wisten aan land te komen en de benen te nemen. Er is een reddingsoperatie op touw gezet.

Veel Haïtianen ondernemen de hachelijke oversteek naar de Turks- en Caicoseilanden, ten zuidoosten van de Bahama’s, in de hoop armoede te ontvluchten. Zij hopen in het Britse gebiedsdeel werk te vinden in de bouw of de toeristensector.

Doden bij noodweer Dominica

Het Caribisch gebied kampte met hevige regenval en overstromingen. Op het Caribische eiland Dominica kwamen acht mensen om het leven. Tientallen woningen en zeker twee hotels op het eiland zijn ontruimd vanwege overstromingen. De meeste schade werd aangericht buiten de hoofdstad van Dominica, Roseau.

Ook het naburige eiland St. Lucia is getroffen door overstromingen en modderstromen. Daar viel ten minste een dode. (Novum)