Zeventig doden bij gevechten in Nigeria

Archiefbeeld van 30 april dit jaar: soldaten lopen door de straten van Baga, in het noordoosten van Nigeria.
Archiefbeeld van 30 april dit jaar: soldaten lopen door de straten van Baga, in het noordoosten van Nigeria. Foto AFP/ Pius Utomi Ekpei Archiefbeeld van 30 april dit jaar: soldaten lopen door de straten van Baga, in het noordoosten van Nigeria.

Het leger in Nigeria heeft naar eigen zeggen vijftig islamistische rebellen gedood die probeerden de grens naar Kameroen over te steken. Bij de strijd gisteren kwamen op vijftien soldaten en vijf burgers om het leven, meldt persbureau Reuters.

Het leger heeft een militair offensief in het noordoosten van het land de afgelopen dagen uitgebreid. Ze hebben dit gedaan naar aanleiding van een aanval van de militante beweging Boko Haram op hun barakken in de stad Bama afgelopen vrijdag.

Vaak zeggen de strijdkrachten dat ze veel opstandelingen hebben gedood, maar geven maar zelden doden onder hun eigen mensen toe, schrijft Reuters.

Al offensief sinds mei

President Jonathan Goodluck riep begin mei de noodtoestand uit in het noordoosten, waarna het Nigeriaanse leger een groot offensief tegen Boko Haram begon. De groepering streeft naar een islamitische staat in het noorden van Nigeria.