Wie oren heeft, die hore

„Met wie zou Jezus vandaag rondhangen? Ik denk dat hij koffie drinkt met Diederik Stapel. Ik denk dat hij uit eten gaat met Marthijn, van de gelijknamige pedofielenvereniging. Jezus is namelijk een lastiger rebel dan ik zou willen. Wij kunnen het misschien nog net verkroppen dat hij met hen rondhangt, maar menen dan tenminste dat hij het aan zichzelf verplicht is om Diederik op zijn narcisme te wijzen. En om Marthijn subtiel te hinten dat hij niet in een gewone-mensen-wijk moet willen wonen. Voor ruimdenkende Nederlanders lijkt dat met tollenaars en hoeren omgaan van Jezus geweldig, maar het was ondermijnend voor een beschaafde samenleving. Het waren de zondebokken, zoals Marthijn en Diederik dat zijn in de onze. Ze laten ons falen minder erg lijken, want zíj zijn pas fout. Jezus nam het voor hen op, nam hun rotzooi van hen af. Wie oren heeft, die hore”, aldus dominee in residence Rikko Voorberg.