Veel te lachen in Freeks kerstverhaal TV Tweede Kerstdag

Zien Amusement

Circus Kribbe

Nederland 2, 22.10-00.00u.

„Ik ga vanavond een verhaal vertellen”, begint Freek de Jonge zijn voorstelling. „Dus even geen conference. U kunt nog weg”.

Circus Kribbe van De Jonge, met het circus in de sfeerbepalende hoofdrol. En een clownsoptreden als hilarisch hoogtepunt. De Jonge creëert de suggestie van een samenhang tussen een half-ware historie van het circus, recente ontmoetingen met zijn hoogbejaarde moeder en zijn nieuwsgierige kleinzoon, een puberale tocht van Goes naar Terneuzen, een vakantie met zijn vader die ook op de camping dominee wilde blijven en veel meer.

En ook al is dit misschien geen conference – er valt volop te lachen. De Jonge laat heus niet de kans voorbijgaan om zijn verhaal geregeld te larderen met snelle, geestige terzijdes.