Middagje winkelen met minister Ploumen: 11.111 euro

Een middagje winkelen met minister Lilianne Ploumen (PvdA), daar heeft de radioluisteraar van Serious Request het meeste geld voor over. Op een veiling van dit uitje werd gisteren 11.111 euro geboden. Dat is veel meer dan de bieders over hadden voor een lunch met vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). Daarop werd 3.100 euro geboden.

Als onderdeel van Serious Request, een jaarlijkse inzamelactie van publieke radiozender 3FM die vandaag zijn finale beleeft, konden luisteraars bieden op een uitje met een politicus. Minst populair was een dagje Eurosonic Noorderslag met PvdA-minister Bussemaker (1.100 euro).

De deejays Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg van 3FM zitten zes dagen lang zonder eten in mobiele studio Het Glazen Huis in Leeuwarden om verzoekplaatjes te draaien. Dit jaar voeren zij actie tegen diarree, onder het motto: ‘Let’s clean this shit up.’ Jaarlijks luisteren 12 miljoen mensen, de tussenstand van de inzamelactie was vanochtend 6,2 miljoen euro.

Op de veilingsite, ingericht door Marktplaats.nl, kan de burger bieden op allerlei zaken, zoals de gedragen sokken van de dj’s, een konijnenhok van Youp van ’t Hek en het gevellogo van Hyves. Het hoogste bod tot nu toe was voor een op maat gesneden lied van Jan Smit (12.000 euro). Ploumen staat op nummer 2.

Metalfan Emile Roemer (SP) biedt zich nog aan als dj.