Serious Request levert recordbedrag van 12,3 miljoen euro op

Serious Request, de grootse jaarlijkse inzamelingsactie van radiozender 3FM, heeft dit jaar 12.302.747 euro opgehaald, een nieuw record. Het vorige record werd vorig jaar in Enschede neergezet: dat was 12.251.667 euro.

Dit is het tiende jaar op rij dat een recordbedrag wordt ingezameld door 3FM. De radio-dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering verbleven dit jaar in Leeuwarden in het traditionele Glazen Huis, waar ze vorige week door Epke Zonderland werden opgesloten.

Dit jaar is hier geld opgehaald om grootschalige kindersterfte in Afrika als gevolg van diarree te bestrijden. Beelen, Swijnenberg en Rabbering maakten tot zojuist non-stop radio met betaalde verzoekplaatjes, gesteund door vele actievoerders en bekende gasten in het huis. Ze aten al die tijd niet.

NRC-culinair journalist Joël Broekaert at zich eergisteren vanaf 12.00 uur 24 uur lang juist een ongeluk. Broekaert heeft tijdens de marathonsessie al het eten geproefd dat 26 topkoks klaarmaakten voor het goede doel.

Enkele memorabele momenten in het Glazen Huis: