Het speelgoed krijgt een tweede jeugd TV Eerste Kerstdag

Zien Film

Toy Story 3

BBC 1, 16.20-18.00u.

Als gewezen favoriet klampt speelgoedcowboy Woody zich krampachtig aan zijn ‘baasje’ Andy vast, het andere speelgoed ziet dat het einde gekomen is, nu Andy volwassen wordt. Kindercrèche Sunnyside, waar ze per ongeluk belanden, biedt een tweede jeugd: een paradijs met gestage aanvoer van verse kinderen. Maar niet alles is wat het lijkt, en zo begint Toy Story 3 zijn elegante slalom tussen de filmgenres: van zo’n sciencefictionfilm waarin een vrolijk Utopia een gruwelijke geheim verbergt naar een ontsnappingsfilm, en van actiefilm naar een tearjerker zonder valse noten.

Het wordt bijna saai: opnieuw doet Pixar alles goed. Toy Story 3 doseert zeer toonvast actie, humor, horror en sentiment: een briljant staaltje vertelkunst.

(Lee Unkrich, 2010).