Broodje hete kip is ’n leuke uitdaging Reacties

Sfeer

TNS Nipo zit op een prachtige plek in het centrum van Amsterdam, aan de rand van het Bickerseiland. Het onderzoeksbureau heeft een relatief kleine kantine, verzorgd door cateraar Eurest. Maar dringen hoeft niet: een groot deel van de werknemers luncht buiten de deur, waar het stikt van de leuke broodjeszaken. Wat niet wil zeggen dat de kantine slecht is, integendeel: de kookkunsten van de Indonesische kokkin Azizah zijn beroemd. Ze houdt zelfs regelmatig porties achter die personeelsleden aan het eind van de dag meenemen als avondmaal. Op dinsdag, als het ‘Indonesische dag’ is, zit de kantine altijd voller dan normaal – weinigen willen Azizah’s broodje hete kip missen. Vandaag is het overigens geen hete kip, maar zoetzure. Die blijkt heel geslaagd: malse kip met een lekkere saus, rucola en knapperige taugé.

Reacties

„Azizah’s hete kip is mij te heet, ik krijg er schroeiplekken van in mijn mond”, zegt Helena, directeur marketing. Hilde, communicatieadviseur: „Ik vind het juist een leuke uitdaging, zo’n lekker heet broodje.” Helena schudt haar hoofd: „Geef mij maar een kaassoufflé. Of gewoon een lekkere bruine boterham.” Ze is goed te spreken over de kantine: „Het personeel is ook zó aardig. Je kan ze alles vragen.” Daar is Leonie van de afdeling HR het mee eens: „Op donderdag is het eitjesdag, en de dames weten dan precies hoe iedereen zijn ei wil.” Is er dan helemaal niets aan te merken op deze kantine? Als het moet wil Leonie schoorvoetend wel een tip geven: „Ik zou willen dat ze de soep elke dag zelf maken. Nu is dat alleen maar soms zo, en soep uit een pakje is veel minder lekker.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl