Klacht over ‘respectloze scheidsrechter’

Het lijkt wel de omgekeerde wereld. ADO Den Haag dient bij de KNVB een officiële klacht in tegen scheidsrechter Tom van Sichem. Dat heeft trainer Maurice Steijn gisteren laten weten aan Omroep West. De club heeft problemen met de ‘gedragingen, uitlatingen en handelingen’ van Van Sichem tijdens en na de wedstrijd van zondag tegen PSV.

Doelman Gino Coutinho, assistent-trainer Henk Fräser en keeperstrainer Joop Hiele werden zondag door Van Sichem weggestuurd met een rode kaart. Coutinho haalde een doorgebroken speler neer waarna beide trainers heftig protesteerden. Fräser maakte Van Sichem uit voor „een heel eng mannetje”.

De scheidsrechter stelde na afloop dat ADO in strijd handelde met het manifest dat door alle clubs is ondertekend na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vorig jaar. De Haagse trainer Steijn vindt de vergelijking met het verschrikkelijke incident rondom grensrechter Nieuwenhuizen „respectloos”.

ADO Den Haag liet gisteren al weten niet akkoord te gaan met de schikkingsvoorstellen van de KNVB, van respectievelijk een en twee wedstrijden, tegen Coutinho en Fräser. Volgens de nummer zestien van de eredivisie waren de rode kaarten onterecht.

De tuchtcommissie van de KNVB zal zich nu over beide zaken moeten buigen. (NRC)