Want spelen met Lego...

Spelen // Lego Lego Spektakel Discovery Center Continium Kerkrade, tot en met 5 januari continium.nl

Voor iedereen die in oktober LegoWorld is misgelopen in de Utrechtse Jaarbeurs: reis af naar Kerkrade, waar in het Discovery Center Continium in Kerkrade zich menig Legosteen verzameld heeft. Geen zin om zelf te bouwen? Dan kun je ook kijken naar de vele bouwwerken, zoals een portret van koning Willem-Alexander en naar Legokunstwerken en mozaïeken van de gecertificeerde (!) Legobouwer Dirk Denoyelle. En er is meer: je kunt bijvoorbeeld ook het Legopretpark in. Continium wordt wel het NEMO Science Center van het zuiden genoemd, en is een museum toegespitst op wetenschap en techniek. Naast het Lego Spektakel zijn er tentoonstellingen en activiteiten rondom historische thema’s als steenkolenmijnbouw en Maastrichts aardewerk, maar komen ook voor de toekomst belangrijke thema’s als nanotechnologie en duurzaamheid aan bod.

Een impressie van de LegoLeague, twee weken geleden ook in het Continium, is te zien in deze video. Kinderen tussen de negen en vijftien jaar strijden er met van Lego gebouwde robots tegen elkaar: nrch.nl/38ev