Niet Van Gaal, maar Sherwood trainer Spurs

Bondscoach Louis van Gaal tijdens een vriendschappelijke oefeninterland in november tegen Colombia in de Amsterdam ArenA.
Bondscoach Louis van Gaal tijdens een vriendschappelijke oefeninterland in november tegen Colombia in de Amsterdam ArenA. Foto ANP / Koen van Weel

Tim Sherwood is de nieuwe hoofdtrainer van Tottenham Hotspur. De Londense club heeft hem een contract gegeven tot en met het eind van volgend seizoen. De komst van Sherwood lijkt een streep te zetten door de komst van Louis van Gaal. De bondscoach was in beeld om na het WK deze zomer bij de club uit de Premier League aan de slag te gaan.

Sherwood was bij Tottenham al werkzaam als assistent. Na het ontslag eerder deze maand van André Villas-Boas heeft de clubleiding besloten hem promotie te geven. Voorzitter Daniel Levy:

“We hebben het geluk dat we binnen onze ploeg zo’n getalenteerde coach hebben. We denken dat hij de kennis en de drive heeft om deze spelers vooruit te helpen.”

Voor de 44-jarige Sherwood wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Tussen 1999 en 2003 speelde hij bijna honderd competitieduels voor de huidige nummer zeven de Premier League. De trainersstaf bestaat verder uit Chris Ramsey, Les Ferdinand en Steffen Freund.

Levy zou zondag naar Nederland zijn gevlogen om te praten met Van Gaal. De bondscoach zag niets in een dubbelfunctie, maar zou wel interesse hebben gehad om na het WK naar Londen te komen. Sherwood had dan tot die tijd als interim-trainer de ploeg onder zijn hoede kunnen nemen. Met de aanstelling tot medio 2015 lijkt dat scenario van de baan. (Novum)

De NOS zocht Van Gaal deze week op om hem te vragen naar de mogelijke interesse van Tottenham Hotspur