NAC Breda onder verscherpt toezicht van KNVB

Het Rat Verlegh-stadion van NAC Breda. De club werd vorige maand door de gemeente gered van een faillissement.
Het Rat Verlegh-stadion van NAC Breda. De club werd vorige maand door de gemeente gered van een faillissement. Foto ANP

NAC Breda komt onder verscherpt toezicht te staan van de KNVB. De Brabantse club is als gevolg van de slechte financiële situatie door de voetbalbond teruggezet van de ‘veilige’ categorie 2 naar categorie 1. Dat heeft de eredivisionist zelf bekendgemaakt. NAC had een jaar geleden juist de omgekeerde weg bewandeld.

De indeling wordt gemaakt op basis van de resultaten van het afgelopen boekjaar en de ingediende prognose voor het huidige seizoen. Door de plaatsing in categorie 1 moet NAC een plan van aanpak indienen en verantwoording over de boekhouding afleggen.

NAC gered door gemeente

Voor NAC komt het terugzetten in de slechtste categorie niet als een verrassing. Interim-directeur Justin Goetzee:

“Het is natuurlijk jammer dat dit gebeurt. Met de stappen die door de Gemeente Breda en de financiers zijn gemaakt, heb ik er echter alle vertrouwen in dat we deze situatie kunnen ombuigen. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat de KNVB in ons plan van aanpak mee kan. Wij zijn voortdurend in overleg met Zeist hierover.”

NAC werd eerder deze maand gered van een faillissement dankzij de steun van de gemeente en een groep financiers. De bedoeling is om binnen drie jaar naar een structureel sluitende begroting te groeien. (Novum)

Lees ook: De negen levens van een volksclub