Kijk! De zuiderstorm op een prachtige interactieve windkaart

Op IJmuiden en Texel werd vanavond windkracht 9 gemeten, waardoor we de derde storm van dit seizoen kunnen noteren. Dat het flink waait is ook te zien op deze prachtige actuele windkaart in 3d.

De interactieve website werd begin deze maand gelanceerd en toont de actuele windstromingen over de hele wereld. De animatie komt tot stand op basis van de voorspellingen die iedere drie uur uit de databases van verschillende weerinstituten wordt geplukt. Het resultaat is een verbluffende visualisatie van actuele data, waarmee je als gebruiker kan spelen door de wereldbol rond te draaien of in te zoomen op bepaalde gebieden. De groene lijntjes zullen voorlopig ook nog wel even boven Europa blijven bewegen, want volgens het KNMI verdwijnen de windstoten morgenmiddag pas.

De windkaart is helaas niet te embedden, maar vind je hier.