Jeroen Pauw heeft mazzel met zijn gasten

Zien Informatief

Vijf jaar later: Marco Borsato

Nederland 1, 23.10-00.05.

Jeroen Pauw heeft een goede hand van kiezen gehad bij het selecteren van kandidaten voor zijn serie Vijf jaar later. Zo interviewde hij in zijn aan het begin van dit jaar uitgezonden reeks toenmalig strafpleiter Bram Moszkowicz, wiens professionele toekomst op dat moment aan een zijden draadje hing vanwege een tuchtzaak die uiteindelijk nadelig voor hem zou aflopen.

Die mazzel heeft Pauw in deze nieuwe serie ook weer. Bijvoorbeeld met de op 2 januari uit te zenden aflevering over de economische crisis. Vijf jaar geleden deden Peter Paul de Vries, Jeroen Smit en Willem Middelkoop voorspellingen over het verloop van de crisis. Dezelfde Middelkoop kwam vorige maand in het nieuws nadat bekend werd dat zijn boekhouding door de FIOD werd onderzocht in verband met een onderzoek naar het witwassen van crimineel zwart geld door Middelkoops zakenpartner in de goudhandel. Op 5 januari is de beurt aan Thomas Dekker, de wielrenner die vorige keer verklaarde nooit doping gebruikt te hebben.

En in deze eerste aflevering Marco Borsato, wiens bedrijf The Entertainment Group in 2009 failliet ging. Het bracht de zanger ook privé aan de rand van de financiële afgrond, maar hij knokte zich weer omhoog.