In beeld

Geweld in 2013 - van vechtende kinderen tot bomexplosies

Aleppo in Syrië, winkelcentrum Westgate in Nairobi, Kenia en conflicten in andere Afrikaanse en Aziatische landen. Het afgelopen jaar lieten heel veel mensen wereldwijd het leven door geweld. Nog altijd wordt het nieuws beheerst door het geweld in Syrië, dat inmiddels aan naar schatting meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost. Ook in Irak en in verschillende Afrikaanse landen is het geweld weer opgelaaid. Robbert van Venetië, fotoredacteur van NRC, maakte een selectie van de meeste indrukwekkende foto's. Let op, deze serie bevat foto's die als schokkend kunnen worden ervaren. Welke foto maakt het meest indruk op u? Klik op 'Stem op deze foto' bij de desbetreffende foto.
Een Franse soldaat staat naast een gepantserd voertuig in Niono, Mali.
AFP / Issouf Sanogo
Mensen zoeken naar familieleden onder de lichamen van Syriërs die zijn geëxecuteerd in Aleppo, Syrië.
AFP / J.M. Lopez
Malinese soldaten transporteren gearresteerde islamitische rebellen in Gao.
AFP / Pascal Guyot
Soldaten van het Malinese leger vechten tijdens confrontaties met islamitische rebellen in Gao, Mali.
AFP / Frederic Lafargue
Het lichaam van een islamitische strijder ligt op een trap in Gao, Mali.
AFP / Joel Saget
Een Syrische rebel richt zijn wapen op tijdens gevechten met regeringstroepen in de straten van Aleppo.
AFP / Stephen J. Boitano
Een Syrische rebel richt zijn wapen op als hij positie inneemt achter een barricade tijdens gevechten met regeringstroepen in Aleppo.
AFP / J.M. Lopez
Een Somalische vrouw huilt naast een ontplofte autobom in het centrum van Mogadishu, Somalië.
AFP / Mohamed Abdiwahab
Rebellen van de Seleka-coalitie arresteren een man in legertenue die zegt ook bij de coalitie te horen. De man wordt ervan verdacht een chique wijk in Bangui, Centraal-Afrikaanse Republiek, geplunderd te hebben.
AFP / Sia Kambou
Troepen van het Syrische regeringsleger hebben de controle van de stad Dumayna overgenomen, op enkele kilometers afstand van het door rebellen beheerste Qusayr.
AFP / Joseph Eid
Syriërs lopen door de verwoeste straten van het centrum van de Syrische stad Deir Ezzor.
AFP / Ahmad Aboud
Congolezen vluchten weg uit Kanyarucinya, Congo, vanwege de hevige gevechten in het gebied.
AFP / Phil Moore
De lichamen van twee rebellen van de M23-beweging worden gedumpt uit een pick-up truck door leden van het Congolese leger in Rusayo, Congo. Het leger is bezig met een offensief tegen de rebellen van de M23.
AFP / Phil Moore
Soldaten van de Syrische regering patrouilleren met een tank in een verwoeste straat in de stad Homs in centraal Syrië.
AFP / Joseph Eid
Soldaten van het Filippijnse leger richten hun geweren richting tegenstanders tijdens een gevecht met moslimrebellen in Zamboanga, op het eiland Mindanao.
AFP / Ed Aljibe
Een Keniase vrouw komt uit een ventilatie schacht van winkelcentrum Westgate in Nairobi, Kenia, waar ze zich schuilhield toen gewapende mannen het vuur in het winkelcentrum openden.
AFP / Nichole Sobecki
Twee kinderen en een vrouw zoeken dekking achter een bar in winkelcentrum Westgate in Nairobi, Kenia, nadat gewapende mannen in het winkelcentrum het vuur openden.
AFP / Nichole Sobecki
Een Pakistaanse man draagt een gewonde nadat een bom ontplofte op een drukke markt in Peshawar, Pakistan.
AFP / Hasham Ahmed
Leden van de Syrische oppositie schieten terwijl ze dekking zoeken achter een auto tijdens een vuurgevecht met regeringstroepen in Aleppo.
Reuters / Karam Al-Masri
Een vader rouwt nadat hij ontdekt dat twee van zijn kinderen zijn overleden tijdens een vuurgevecht met regeringstroepen in Aleppo.
Reuters / Muzaffar Salman
Mensen helpen een gewonde man nadat een raket een district van Aleppo raakte.
Reuters / Muzaffar Salman
Vrouwen omhelzen elkaar in tranen na een aanval op hun dorp aan de Keniase kust. Gewapende mannen vielen het dorp binnen waarbij meer dan een dozijn huizen in brand werden gestoken.
Reuters / Siegfried Modola
Een rebel van het Vrije Syrische Leger kijkt naar zijn kameraad terwijl die wordt neergeschoten door een sniper van het regeringsleger tijdens zware gevechten in Damascus.
Reuters / Goran Tomasevic
Een rebel van het Vrije Syrische Leger houdt het hoofd van een pop voor een gat om zo een sniper van het regeringsleger uit te lokken en te lokaliseren.
Reuters / Goran Tomasevic
Vrouwen ondergaan training in Aleppo voordat ze gaan vechten aan de frontlinie in de stad.
Reuters / Muzaffar Salman
Een lid van het Vrije Syrische Leger naait kleren in Aleppo.
Reuters / Hamid Khatib
Diverse lichamen van mensen hangen en liggen op de grond in een straat in Saltillo, Mexico.
Reuters / Stringer
Een man houdt het lichaam vast van een een kind dat samen met vele andere omkwam bij een aanval met zenuwgas in Damascus, Syrië.
Reuters / Bassam Khabieh
Mange Lal Singh (L) and Ram Bai (R) rouwen om de dood van hun zoon Ram Singh. Hun zoon was de Indiase chauffeur van de bus waarin een jonge vrouw werd verkracht die later overleed aan haar verwondingen. Singh heeft zichzelf in zijn cel opgevangen volgens de gevangenis, maar zijn familie denkt dat er sprake is van doorgestoken kaart.
Reuters / Mansi Thapliyal
Leden van het VN-team dat onderzoek doet naar de aanvallen met chemische wapens bezoeken één van de locaties in Syrië waar de wapens mogelijk zijn gebruikt.
Reuters / Mohamed Abdullah
Een man staat voor brandende moskee in Meikhtila, Myanmar, na confrontaties tussen moslims en boeddhisten.
Reuters / Soe Zeya Tun
T.J. Lane doet zijn overhemd open waarachter zijn t-shirt met het woord "Killer" zichtbaar wordt. Lane moet levenslang de gevangenis in voor het doden van drie studenten, zo werd tijdens deze zitting besloten.
Reuters / Duncan Scott
Medisch personeel staat rondom een zwaar beschadigde politieauto nadat er een schietpartij plaatsvond vlakbij het Capitool in Washington D.C.
Reuters / Kevin Lamarque
Leden van een brigade die opereren onder de vlag van het Vrije Syrische Leger gebruiken een iPad om te leren hoe ze zelfgemaakte mortier moeten afvuren.
Reuters / Mohamed Abdullah
Een gewonde vrouw roept om hulp nadat gewapende mannen in Nairobi winkelcentrum Westgate binnenstormden en tientallen mensen doodschoten.
Reuters / Noor Khamis
Gewonden van de aanslag op de Boston Marathon vlak nadat de explosies plaatsvonden.
AP / Ken McGagh
Een Afghaanse soldaat loopt langs een plek in Kabul die even daarvoor is aangevallen door militanten.
AP / Ahmad Jamshid
Familieleden van gevangenen huilen buiten bij de Uribana-gevangenis in Venezuela waar hevige rellen gaande zijn tussen gevangenen en troepen van de Nationale Garde.
AP / Roger Varela / El Informador
Militairen lopen weg terwijl een man rouwt bij het lichaam van zijn overleden vrouw en dochter. De twee werden neergeschoten toen ze probeerden te vluchten tijdens een aanval van militanten op hun drop.
AP
Een Franse soldaat controleert passagiers van een transportauto in Gao, Noord-Mali.
AP / Jerome Delay
Somalische mannen dragen een zwaargewonde man nadat een autobom afging vlakbij het hoofdkwartier van de Somalische overheid in de hoofdstad Mogadishu.
AP / Farah Abdi Warsameh
Jeff Bauman wordt door iemand van de medische dienst en vrijwilligers weggevoerd nadat hij gewond is geraakt tijdens de aanslag op de Boston Marathon.
AP / Charles Krupa
Faheema Titi heeft bloed op haar gezicht nadat ze haar dode broer, Mahmoud Tit, omhelsde tijdens zijn begrafenis in een vluchtelingenkamp in Hebron, Israël.
AP / Bernat Armangue
Een Bahreinse anti-overheid demonstrant vliegt in brand nadat een geweerschot van de politie de benzinebom in zijn hand raakt.
AP / Hasan Jamali
Dzhokhar Tsarnaev, die wordt verdacht van het plegen van de aanslag op de Boston Marathon, geeft zich over nadat hij is gevonden in een boot in Watertown.
AP / Massachusetts State Police
Egyptenaren rouwen bij de lichamen van hun naasten in de El-Iman moskee in Kaïro.
AP / Khalil Hamra
Een lid van het team dat namens de VN onderzoek doet naar de chemische aanvallen in Syrië neemt een monster van het zand dat vlakbij overblijfselen van een raket ligt.
AP / United media office of Arbeen
Aanhangers van de voormalige Egyptische president Mohammed Morsi tellen de lichamen nadat politiemensen met gepantserde voertuigen een gewelddadig einde maakten aan een sit-in protest tegen het afzetten van Morsi.
AP / /Manu Brabo
Een politievoertuig wordt door demonstranten van een brug in Kaïro gegooid tijdens een grote sit-in demonstratie tegen het afzetten van president Morsi.
AP / El Shorouk Newspaper / Aly Hazzaa
Egyptische veiligheidstroepen dragen het levenloze lichaam van Nabil Farraq, een hoge politiechef, nadat hij is gedood door militanten.
AP / Ahmed Ramadan
Pakistaanse vrouwen rouwen bij de kisten waar hun naasten in liggen die werden gedood tijdens een zelfmoordaanslag op een kerk in Peshawar.
AP / Muhammed Muheisen
Een vrouw, die zich schuilhield tijdens de schietpartij in winkelcentrum Westgate in Nairobi (Kenia) rent weg om dekking te zoeken op het moment dat gewapende politieagenten het complex binnenvallen.
AP / Jonathan Kalan
Een Syrische man, die tijdens een luchtaanval ernstige brandwonden opliep, verlaat een ziekenhuis om terug te keren naar huis.
AP
Foto van het winkelcentrum Westgate in Nairboi, Kenia, dat tijdens gevechten tussen politieagenten en terroristen beschadigd raakte.
AP / Presidentiële kantoor van Kenia
Een man rent weg van de Iraanse ambassade in Beiroet, Libanon, waar even daarvoor twee explosies hebben plaatsgevonden die de ambassadegebouwen zwaar beschadigden.
AP / Hussein Malla
Leden van het Vrije Syrische Leger schieten op regeringstroepen tijdens een confrontatie in Aleppo.
Reuters / Saad Abobrahim
Een slachtoffer ligt met haar ogen open op een ziekenhuisbed na een aanval op een passagiersbus in Nepal.
Reuters / Navesh Chitrakar
Leden van het Vrije Syrische Leger haasten zich om een teamlid weg te halen nadat hij is neergeschoten in Aleppo, Syrië.
Reuters / Ammar Abdullah
Leden van het Afghaanse leger benaderen een zelfmoordenaar nadat ze zijn bomvest onschadelijk hebben gemaakt.
Reuters / Parwiz
Het lichaam van een vrouw die met drie schoten om het leven is gebracht in San Pedro Sula, Honduras. De stad is voor het tweede jaar op rij de meest gewelddadige van de wereld.
Reuters / Jorge Cabrera
Foto van de bomexplosies bij de Boston Marathon, in april van dit jaar.
Reuters / Dan Lampariello
Een Italiaanse politieagent ligt op de grond nadat hij op het plein voor het Chigi-paleis in Rome is beschoten.
Reuters / Giampiero Sposito
Een man bekijkt een appartement in een gebouw dat zwaar beschadigd is geraakt door een explosie in Reyhanli, vlakbij de Turks-Syrische grens.
Reuters / Umit Bektas
Palestijnen deinzen achteruit als er een granaat wordt gegooid tijdens een confrontatie tussen Israëlische veiligheidstroepen en Palestijnse demonstranten.
Reuters / Baz Ratner