Eindelijk Engels in Libië

Twitter // Libië Layla de jong Engelse les in Tripoli twitter.com/layladejong

Libië is voor de meeste mensen niet bepaald de ideale plek op dit moment. Wel voor mensen die Engelse les geven, een taal die door het regime van Gaddafi verboden werd. Sinds hij weg is, kiezen Libiërs er massaal voor om de taal te leren, vertelt Layla de Jong (28) via de mail. Zij geeft Engelse les in Tripoli en twittert over het dagelijkse leven in de hoofdstad. Dat met berichten over het relaxte werkethos van dertig uur per week, databundels en vooral veel stroomstoringen een stuk minder gewelddadig lijkt te zijn dan op het nieuws. Dat ze online is, is niet zo moeilijk: „Ik heb een Wimax waarmee ik overal in de stad internet heb. Daarnaast heeft mijn smartphone gewoon 3G. Zolang al mijn spul is opgeladen kan ik online.” Vaak in het donker, dat wel.