De macht aan het volk

Spelen // Game EVE Online: Rubicon Voor: Windows, OS X eveonline.com/rubicon/ Gratis. 4

EVE Online is een intergalactische zandbak waarin spelers elkaar bestrijden met ruimteschepen en handel. Je creëert zelf je ervaring, de makers verstrekken alleen het universum. Toch had ontwikkelstudio CCP nogal eens ruzie met de eigen spelers, die het oneens waren met bepaalde ‘verbeteringen’. Deze gratis uitbreiding is daarop een reactie, met meer vrijheid dan ooit tevoren. In plaats van computerpersonages zijn het nu de spelers die de toegang tot grondstoffen op planeten beheren. Diefstal wordt onderdeel van het spel. Vergelijk het met een scheidsrechter die bepaalt dat de voetballers vanaf nu zelf mogen zeggen hoeveel doelpalen er zijn en hoe groot het veld is. O, en ze mogen wapens meenemen. Dat levert onvergetelijke spelmomenten op.