Tweede overwinning op rij voor PSV, tien man ADO met 2-0 opzijgezet

PSV heeft de teleurstellende eerste seizoenshelft goed afgesloten. De ploeg van Phillip Cocu was zondag in Eindhoven met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag, waardoor 2013 wordt afgesloten als nummer zeven met elf punten minder dan koploper Ajax. Jürgen Locadia opende de score na 33 minuten via een strafschop en schoot acht minuten later ook de 2-0 binnen.

ADO-goalie Gino Coutinho was de veroorzaker van de penalty en werd met rood van het veld gestuurd. De Hagenaren nemen de zestiende plek in met twee punten meer dan hekkensluiter NEC. Memphis Depay was belangrijk voor PSV. Nadat de Oranje-international drie kansen had gemist noopte hij Coutinho na ruim een halfuur tot een overtreding in het zestienmetergebied. Locadia schoot de daaropvolgende penalty hard in de bovenhoek.

Weinig vermaak tegen tien man

Ook bij de tweede treffer was Depay betrokken. Locadia tikte een door de aanvaller verkeerd geraakte bal van dichtbij in het doel: 2-0.

In de tweede helft bleek PSV tegen tien man niet in staat het publiek te vermaken. Het opvallendste moment volgde in blessuretijd. Na een overtreding van PSV-verdediger Karim Rekik stopte Jeroen Zoet toen een strafschop van Tom Beugelsdijk.

Crisis?

PSV lijkt de crisis waarin het zich bevond weer enigszins te boven. De zege tegen ADO was na de winst op FC Utrecht van vorige week de tweede competitiezege sinds 6 oktober. (Novum)