Live meekijken: Joël van NRC proeft 24 uur lang eten voor Serious Request

Dj Gerard Ekdom (rechts) komt sapjes brengen voor Coen Swijnenberg (links), Giel Beelen en Paul Rabbering (midden) in het Glazen Huis. De 3FM dj's zamelen vanuit Leeuwarden 6 dagen en nachten zonder eten geld in.
Dj Gerard Ekdom (rechts) komt sapjes brengen voor Coen Swijnenberg (links), Giel Beelen en Paul Rabbering (midden) in het Glazen Huis. De 3FM dj's zamelen vanuit Leeuwarden 6 dagen en nachten zonder eten geld in. Foto ANP / Sander Koning

Terwijl 3FM radio-dj’s in het Glazen Huis zes dagen vasten, gaat NRC-culinair journalist Joël Broekaert zich vanaf 12.00 uur vandaag 24 uur lang een ongeluk eten. Broekaert zal tijdens de marathonsessie al het eten proeven dat 26 topkoks koken voor het goede doel.

In het Zandvoortse restaurant Evi koken sterrenchefs als Edwin Vinke, Ron Blaauw en Niven Kunz tot 12.00 uur morgenmiddag aan een stuk door diners voor de restaurantgasten. Per elke drie uur is er plaats voor dertig man. De opbrengst van de couverts, 150 euro per stoel (kaarten), gaat naar het voorkomen van kindersterfte door diarree.

Drie chefkoks zullen om beurten drie gerechten per uur maken. En alle 72 gerechten worden voorzien van een twitterrecensie door Broekaert. Hij schreef zelf eerder in NRC dat hij daarbij alle morele (en na verloop van tijd waarschijnlijk ook fysieke) steun zal kunnen gebruiken:

“In gedachten loop ik de komende twee weken in een grijs joggingpak met een rood bandje om mijn hoofd. Iedere keer dat ik een snack of tussendoortje oversla, hoor ik trompetjes schallen over een seventies-funkbasje en dribbel ik in mijn hoofd de trappen van het Philadelphia Museum of Art op – sinds 1982 beter bekend als de ‘Rocky Steps’ – in voorbereiding op de herculische taak die mij te wachten staat.”

Bekijk hier de livestream van het event:

Volg hier de tweets van @joelbroekaert


Alle 26 deelnemende chefs

Maik Kuijpers, Restaurant De Librije*** | Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns** | Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!** | Bas van Kranen , Restaurant De Leuf** | Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang** | Jef Schuur, Bij Jef* | André Gerrits, Restaurant ’t Amsterdammertje* | Ron Blaauw, Ron Gastrobar* | Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn* | Rogér Rassin, Restaurant La Rive* | Marcel van Lier, Restaurant Latour* | Mark Gratama, Restaurant ML* | Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen* | Niven Kunz, Restaurant Niven* | Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive* | Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje* | Chris Naylor, Restaurant Vermeer* | Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob* | Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI | Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije | Peter Edwards, Restaurant Southern Cross | Toine Smulders, Restaurant Villa Copera | Arjen Gossen, Restaurant Vork en Mes | Danny Jansen, 24Kitchen | Pascal Jalhay