Net gemist 21/12

Deze week onder meer: de irritantste reclame en de lijsttrekkersverkiezing tussen Mark Rutte en Rita Verdonk. Wat Mark vs. Rita Tijd 40 minuten De winnaar is premier, de verliezer zit al drie jaar thuis. De wonden van de lijsttrekkersverkiezing tussen Mark Rutte en Rita Verdonk zijn zeven jaar later nog steeds niet genezen, blijkt uit

Deze week onder meer: de irritantste reclame en de lijsttrekkersverkiezing tussen Mark Rutte en Rita Verdonk.

Wat Mark vs. Rita
Tijd 40 minuten

De winnaar is premier, de verliezer zit al drie jaar thuis. De wonden van de lijsttrekkersverkiezing tussen Mark Rutte en Rita Verdonk zijn zeven jaar later nog steeds niet genezen, blijkt uit deze documentaire. Vooral de laatste tien minuten, een confrontatie tussen de   campagneleiders van Rutte en Verdonk, zijn spectaculaire televisie. Komende maandag wordt deel 2 uitgezonden. 

Wat De jacht op corruptie
Tijd 35 minuten

Wat is er toch mis met Limburg? De provincie wordt al jaren geplaagd door de ene corruptieaffaire na de andere. Vooral begin jaren ‘90, als de ene na de andere wethouder, gedeputeerde of burgemeester wordt ontmaskerd. Andere Tijden geeft een ontluisterend en openhartig inkijkje in het corrupte openbaar bestuur in Limburg.

Wat Irritantste reclame
Tijd 5 min

Deze week werd de Loden Leeuw uitgereikt, de prijs voor de irritantste reclame van consumentenprogramma Radar. De eerste prijs ging naar de ‘vechtende fashiontweeling’ van modeketen Bonprix. De irritantste BN’er in een reclame was volgens de 75.000 stemmers Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

Wat  The Fall of the House of Tsarnaev
Tijd 30 minuten

The Boston Globe werkte vijf maanden aan dit portret van de twee daders van de bomaanslag tijdens de marathon in Boston. De twee broers komen uit een zwaar disfunctioneel gezin.

Wat Oog in Oog: Fred Teeven
Tijd 30 minuten

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid & Justitie) schoof onlangs aan bij het interviewprogramma Oog in Oog van Sven Kockelmann. Dat leverde een spannende confrontatie op, waar de stoïcijnse Teeven zelfs een aantal keren uit het veld geslagen leek. Zoals bij een vraag over zijn vrouw, die bij de IND blijkt te werken.

    • Stijn Bronzwaer