Kijken: vrouw verrast gezin twee jaar na dood met ontroerend kerstcadeau

Brenda Schmitz overleed twee jaar geleden aan kanker. Kort voor haar dood schreef ze een brief aan een radiostation dat elk jaar kerstwensen in vervulling laat gaan, met daarin drie wensen. Tegen een vriend zei ze: stuur de brief op als mijn man een nieuwe partner heeft. Dit jaar was het moment. In dit ontroerende filmpje zie je hoe een man verrast wordt door zijn overleden vrouw.

Brenda Schmitz met haar zoontje. Foto uit filmpje van radiostation STAR 102.5
Brenda Schmitz met haar zoontje. Foto uit filmpje van radiostation STAR 102.5

Brenda Schmitz uit Iowa overleed twee jaar geleden aan kanker. Kort voor haar dood schreef ze een brief aan een radiostation dat elk jaar kerstwensen in vervulling laat gaan, met daarin drie wensen. Tegen een vriend zei ze: stuur de brief op als mijn man een nieuwe partner heeft. Dit jaar was het moment. In dit ontroerende filmpje zie je hoe een man verrast wordt door zijn overleden vrouw.

Schmitz liet vier zonen achter, de jongste net twee jaar oud. Ze wenste voor de nieuwe partner van haar man een verwendag.

“Ze verdient het, als stiefmoeder van al die jongens. Laat haar lachen. En laat haar weten dat ik haar inspanningen zeer waardeer. Dank je, ik hou van je, wie je ook bent.”

Voor haar familie wenste ze een “magische trip”. “Eén waarop herinneringen ontstaan voor de rest van hun leven.” En voor de mensen die haar behandelden in het ziekenhuis, wenste ze een avondje uit.

“Een avond met eten, drinken en plezier, voor alles wat ze voor kankerpatiënten doen, elke dag weer.”

    • Mirjam Remie