Gewonden bij protest ontruiming cultureel centrum Hamburg

De politie beveiligt het gebied rondom het cultureel centrum Rote Flora in Hamburg.
De politie beveiligt het gebied rondom het cultureel centrum Rote Flora in Hamburg. Foto AP / Axel Heimken

Bij een confrontatie tussen demonstranten en politie in Hamburg zijn 22 politiemensen gewond geraakt. Dat schrijft persbureau AP. Er wordt gedemonstreerd tegen de ontruiming van een gekraakt cultureel centrum.

Er zouden ook demonstranten gewond zijn geraakt, maar hoeveel is niet duidelijk.

Theater werd gekraakt en groeide uit tot cultureel centrum

Kort na de start van de demonstratie begonnen demonstranten volgens de politie met stenen en andere objecten te gooien. Daarop greep de politie in. De demonstranten protesteren tegen de ontruiming van het links culturele centrum Rote Flora, een voormalig theater dat in 1989 gekraakt werd. Meer dan zevenduizend mensen deden mee aan de demonstratie, schrijft AP.

De NOS, die overigens van zeventig gewonde agenten spreekt, meldt dat er veel links-extremisten onder de demonstranten zijn. Nadat de politie de demonstratie had beëindigd, trokken mensen naar de Reeperbahn, waar het opnieuw tot een confrontatie kwam. De politie gebruikte pepperspray en waterkanonnen.

Beelden van de rellen:

    • Mirjam Remie