Feyenoord eenvoudig langs PEC Zwolle

Een minuut stilte voor de wedstrijd voor Martin Koeman, de vader van Ronald Koeman en oud-Feyenoordtrainer Erwin Koeman, die woensdag overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Foto ANP / Olaf Kraak

Feyenoord heeft een eenvoudige thuiszege geboekt op PEC Zwolle. Door twee goals van Lex Immers en eentje van Jean-Paul Boëtius werd het 3-0 in de Kuip. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de woensdag overleden Martin Koeman, de vader van Feyenoord-trainer Ronald Koeman.

Door de zege komt Feyenoord steviger op de vierde plaats in de Eredivisie te staan. De achterstand op koploper Vitesse, dat vandaag punten verspeelde bij Heracles (2-2), bedraagt slechts vier punten. Zwolle is na de goede competitiestart ver weggezakt en overwintert in het rechterrijtje. De ploeg staat tiende.

Ronald Koeman, die in tegenstelling tot woensdag bij de bekerwedstrijd tegen Heracles weer in de dug-out zat, zag Feyenoord van het begin tot het einde domineren. Zwolle hield het met meer geluk dan wijsheid nog een halfuurtje vol, maar moest bij een hard schot van Immers alsnog capituleren. Zes minuten voor rust maakte de middenvelder er op aangeven van Jordy Clasie ook 2-0 van.

In de twaalfde minuut ontstak het Legioen van Feyenoord overal sterretjes:

In de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer, al wist alleen Boëtius tien minuten na rust nog het net te vinden. Ruben Schaken liet in de slotfase een grote kans liggen om er 4-0 van te maken.

Wedstrijdverslag door persdienst Novum.