Een biertje voor Jean-Marc

Jean-Marc Huët (1969) is een financieel wonderkind. Hij is nog geen 45, maar heeft nu al een carrière van heb-ik-jou-daar. In 2003 trad hij, op 33-jarige leeftijd, aan als financieel directeur bij Numico. Topman Jan Bennink had hem weggehaald bij Goldman Sachs, waar de zakenbankier zich in fusies en overnames had bekwaamd. Toen de babyvoedingfabrikant in 2007 voor 12,3 miljard euro aan Danone werd verkocht, cashte Huët maar liefst 34 miljoen. Een jaar later ging hij aan de slag bij het Amerikaanse farmaciebedrijf Bristol-Myers Squibb, in 2010 keerde hij terug uit de VS om James Lawrence op te volgen als financieel directeur bij het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever. Gisteren werd bekend dat Heineken Huët op de aandeelhoudersvergadering in april zal voordragen als lid van de raad van commissarissen, waar hij dan opnieuw James Lawrence opvolgt. De volgende mooie stap in zijn toch al gouden carrière. What’s next?